'Star Wars'-acteur laat zich uit over het alternatieve 'Rogue One'-einde

'Star Wars'-acteur laat zich uit over het alternatieve 'Rogue One'-einde

Het beste einde zat gewoon al in de film zelf.

Diego Luna is op dit moment te zien in de nieuwe Star Wars-serie op Disney+, genaamd Andor. Hiervoor kruipt hij opnieuw in de huid van Cassian Andor, een personage dat hij ook al speelde in Rogue One: A Star Wars Story. Hier laat hij zich nu over uit maar opgelet, SPOILERS volgen!

Op het einde van Rogue One legt Cassian namelijk het loodje, wanneer hij en Jyn Erso (Felicity Jones) zich opofferen. Hoewel de missie slaagt, komt zijn het hele team om het leven, iets dat niet vaak voorkomt in het Star Wars-universum.

Einde
Toch had dit er heel anders uit kunnen zien. Hoewel de meeste fans Rogue One kunnen appreciëren, mede dankzij het feit dat het anders in elkaar steekt dan de meeste Star Wars-films, was een ander einde ook mogelijk geweest.

Een van de Rogue One-schrijvers, Gary Whitta, liet namelijk al eerder weten dat ze eveneens een ander einde in gedachte hadden, waarin de groep het juist wel overleeft. Luna laat hier zich nu ook over uit.

Perfect
Nu dat Luna te zien is in Andor (wat natuurlijk een prequel is) werd hij hier ook naar gevraagd en wat hij van het einde vond. Zijn reactie is duidelijk: "Ik wast juist zo blij en geïnteresseerd in de rol vanwege het einde. Het is geweldig om deel uit te mogen maken van het 'Star Wars'-universum en om dan zo'n uniek verhaal te mogen vertellen met zo'n einde is fantastisch".

"Er is me al vaker gevraagd of er verschillende eindes werden opgenomen, maar wat jullie in de film zien is gewoon het allerbeste. Ik vond het enorm gaaf dat ze dit durfden en om te laten zien hoe sommige personages zich opofferen in de hoop op een betere toekomst. Dat trok mij persoonlijk gigantisch aan".

NieuwsFilm

meest populair