Hoeveel moet 'Avatar 2' verdienen om een succes genoemd te worden?

Hoeveel moet 'Avatar 2' verdienen om een succes genoemd te worden?

Een megabedrag ja, maar hoeveel precies voor dé blockbuster van het jaar?

Eind dit jaar is het dan eindelijk zover en kunnen we, na jaren wachten, de nieuwe Avatar-film gaan bewonderen in de bioscopen. Het vervolg, genaamd Avatar: The Way of Water, zal zeker een kaskraker worden, maar hoeveel moet de blockbuster op gaan halen voordat het een succes genoemd mag worden?

Regisseur James Cameron staat met zijn Avatar nog steeds ver bovenaan het lijstje met de films die het meeste op hebben gebracht aan de box-office met een ongelofelijke 2,73 miljard dollar. De vraag is natuurlijk of het vervolg dit gaat verbeteren of überhaupt al kan evenaren.

Oneerlijk
Vaak wordt gezegd wanneer een vervolg niet op z'n minst evenveel ophaalt als het origineel, het dan gezien mag worden als een 'mislukking', maar dat zou niet mogen gelden voor Avatar 2. Niet alleen komt de sequel veel later uit dan het eerste deel (maar liefst 13 jaar) maar ook ziet de filmwereld er vandaag de dag veel anders uit dan toen.

Streaminggiganten zorgen ervoor dat veel mensen liever thuis blijven en ook was COVID-19, en nog steeds, een grote klap voor de filmindustrie. Het record van het origineel is dus niet buiten zicht, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit gehaald gaat worden.

Wat dan wel?
In juni liet Cameron zich uit over het vervolg en wat verwacht wordt. Zo zei de geliefde regisseur: "20 tot 30 procent minder dan het origineel zou slecht zijn". Dat betekent dus dat The Way of Water in de ogen van de regisseur flopt als het onder de twee miljard blijft hangen.

Lastig, zou je zeggen, maar aan de andere kant kunnen blockbusters wel weer goed scoren. Kijk maar naar Top Gun: Maverick, die momenteel op zo'n 1,4 miljard staat. Als Tom Cruise dit kan ophalen in een straaljager, zal Cameron hopen dat hij met zijn film nog meer kan verdienen.

Prestigieus lijsjte
In de hele filmgeschiedenis wisten 51 films meer dan een miljard dollar op te halen. Maar 5 films gingen over de twee miljard heen. Mocht het Avatar-vervolg deze magische grens bereiken, dan heeft Cameron drie op de zes films gemaakt die deze mijlpaal wist te behalen (de twee Avatar-delen en Titanic).

Over enkele maanden tijd komen we erachter wat het zal worden!

NieuwsFilm

meest populair