Topacteur Christian Bale solliciteert naar 'Star Wars'-rol

Een hoofdrol zou fantastisch zijn, maar de wereldberoemde acteur neemt al genoegen met een cameo.

Wouter Drummen 2 oktober 2022 11:10 in Algemeen
Christian Bale was al in de nodige blockbusters te zien. Zo speelde hij Batman in de geliefde Dark Knight-trilogie, kroop hij in de huid van John Connor in Terminator Salvation en speelde hij de schurk in Thor: Love and Thunder. Toch wil de acteur nog maar wat graag in een grote franchise meespelen, namelijk Star Wars.

Tijdens een recent interview liet Bale zich erover uit. De met een Oscar bekroonde acteur heeft altijd al deel willen uitmaken van het Star Wars-universum. Het maakt hem dan ook niet uit of het gaat om een hoofdrol of gewoon een cameo, zolang hij er maar voor wordt gevraagd.

Grootste wens
Zo begint Bale: "Ik heb altijd al in een Star Wars-project willen zitten. Het maakt niet uit wat ik doe. Ik wil best wel een pak aantrekken en mijn hoofd stoten tegen een deur op de achtergrond. De echte nerds die 'Star Wars' vele keren hebben bekeken weten meteen over welke Stormtrooper ik het heb. Die rol had ik graag gespeeld, ook al gaat het om bijna niks".

Natuurlijk zou Bale een hoofdrol niet weigeren: "Als ik gevraagd zou worden voor een belangrijke rol dan prijs ik mezelf gelukkig en zeg ik natuurlijk meteen ja. Dat zou fantastisch zijn! Sinds kleins af aan ben ik altijd al een grote fan geweest!"

Steentje voor
De kans is tamelijk groot dat Bale dus in de toekomst opduikt in een Star Wars-project. Disney brengt de laatste jaren de nodige Star Wars-films en series uit, dus er zal ook wel ergens plaats zijn voor zo'n getalenteerde acteur als Bale.

Bovendien kent hij Kathleen Kennedy goed. Zo eindigt Bale: "Ik ken Kathy erg goed. Ze werkte met Steven Spielberg toen wij samen 'Empire of the Sun' maakten, en nu overziet zij het gehele 'Star Wars'-universum". Hopelijk krijgt Bale dus binnenkort een telefoontje van zijn oude vriendin!

NieuwsFilm