Het is kassa voor Tom Cruise na monstersucces 'Top Gun: Maverick'

Het is kassa voor Tom Cruise na monstersucces 'Top Gun: Maverick'

De blockbuster weet van geen ophouden!

Top Gun: Maverick blijft maar scoren. Er waren twijfels over het vervolg, dat vele jaren op zich liet wachten, maar de blockbuster was en is nog steeds een weergaloos succes. Dat toont de Amerikaanse box-office nu opnieuw aan.

Maverick staat nu opnieuw in de top 10, dat terwijl de film maar liefst al vier maanden draait. Het vervolg op het origineel uit 1986 bracht afgelopen week maar liefst nog eens 1,23 miljoen dollar op, iets dat vooral erg knap is als je nagaat dat de blockbuster nu ook te streamen is. De film staat nu wereldwijd bijna op een ongelofelijke 1,5 miljard dollar!

Kassa
Dit is niet alleen goed nieuws voor filmfanaten, aangezien de studio nu dus zeker wel zin zal hebben in een derde deel, vooral Tom Cruise zal zich in de handen wrijven. Maverick is de succesvolste film van zijn lange carrière (wat betreft de box-office resultaten) en hier krijgt hij ook goud geld voor betaald.

De actiester tekende namelijk een contract waarin een bonusclausule werd opgenomen. Cruise krijgt 5% van het totale box-office bedrag, dus dit gaat om vele tientallen miljoen extra!

Nog even
De kans is echter groot dat Maverick binnenkort de top 10 zal moeten verlaten, aangezien er deze maand de nodige blockbusters uitkomen zoals Black Adam en de rom-com Ticket to Paradise. Of dit veel uitmaakt is nog maar de vraag, want Maverick is al een veel groter succes geworden dan gedacht.

NieuwsFilm

meest populair