De Joker in 'The Batman 2' heeft grote plannen

De acteur weet wat hij wil.

Wouter Drummen 4 oktober 2022 11:55 in Algemeen
Robert Pattinson wist hoge ogen te gooien als de nieuwe Batman in de blockbuster van Matt Reeves, maar ook de grote schurk van de film, The Riddler (gespeeld door Paul Dano), mocht er zijn. Op het einde van de film komt echter ook heel kort Batmans aartsvijand Joker voorbij. Barry Keoghan mocht in de huid kruipen van 'The Crown Prince of Crime' en laat zich uit over zijn personage.

We hebben al heel wat keren sterke Joker-prestaties gezien. De meeste mensen zullen waarschijnlijk meteen denken aan Heath Ledgers Joker in The Dark Knight, maar ook Joaquin Phoenix was weergaloos in Joker. Beide acteurs wonnen dan ook een Oscar voor hun rol, dus de lat ligt héél hoog voor Keoghan.

Reactie
Tijdens een recent interview liet de acteur zich erover uit. Keoghan, eveneens bekend van Dunkirk en The Green Knight, zegt het volgende over zijn Joker: "Ik wist hoe ik mijn Joker wilde neerzetten. Ergens is hij op een bepaalde manier charmant, maar hij is vooral gekwetst".

"Ik wil dat de bioscoopgangers hem ook zien als een mens, onder al zijn make-up. Ik wil dat mensen zich toch, op een bepaalde manier, met hem kunnen identificeren. Alles wat hij doet is eigenlijk maar een grote show, want hij is gewoon een jongen die heel veel geleden heeft en veel pijn heeft".

Batman 2
Aangezien The Batman sterk werd onthaald komt er sowieso een vervolg, waar dus niet alleen Pattinson voor terugkeert, maar naar alle waarschijnlijk Keoghans Joker ook. Als het ervan komt dan zal Keoghan het 'op moeten nemen' tegen de Joker van Phoenix, aangezien hij eveneens terugkeert als het iconische personage voor Joker: Folie à Deux.

NieuwsFilm