Opmerkelijk: Christian Bale's 'Amsterdam' met de grond gelijk gemaakt op Rotten Tomatoes

De acteur maakt een zeldzaam slippertje.

Wouter Drummen 5 oktober 2022 10:13 in Algemeen
Er zijn bepaalde acteurs die eigenlijk altijd wel garant staan voor sterke films. Of je het nu hebt over Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio of Christian Bale, deze acteurs kiezen altijd heel kieskeurig hun projecten uit. Toch lijkt laatstgenoemde nu een (behoorlijk) slippertje gemaakt te hebben.

De met een Oscar bekroonde Bale was al in heel wat topfilms te zien. Denk bijvoorbeeld maar aan The Prestige, The Fighter of The Dark Knight-trilogie, hij zet eigenlijk zo goed als altijd sterke prestaties neer.

Transformatie
Niet alleen dat. Hij staat ook bekend als een heuse kameleon, aangezien hij altijd behoorlijk ver gaat. Of hij nu een graatmager iemand moet spelen in The Machinist, of een oude dikke man in Vice, Bale kan het allemaal. Helaas slaan niet al zijn films aan.

Op dit moment is de acteur te zien in Amsterdam, maar deze film is tot nu toe rampzalig onthaald. Op Rotten Tomatoes heeft het project op dit moment een bijzonder lage 28% score en is dus 'rotten'. De grootste kritiek is dat de topacteurs het onlogische verhaal niet kunnen redden, dat slordig in elkaar gestoken is.

Mislukt
Amsterdam werd gemaakt door de geliefde regisseur David O. Russell, bekend van o.a. Three Kings, Silver Lingings Playbook en American Hustle. De filmmaker weet eigenlijk elke keer weer hoge ogen te gooien, maar Amsterdam blijkt dus, als we Rotten Tomatoes mogen geloven, een van zijn slechtste films.

Bale mag dan wel bijgestaan worden door Margot Robbie en John David Washington, blijkbaar kunnen de drie topacteurs het project niet redden...

NieuwsFilm