Bizar salaris van Nicolas Cage voor Oscarwinnende rol

Nicolas Cage heeft voor een van zijn beste performances nooit een loonstrookje mogen ontvangen.

Mitchell van Vuren 6 oktober 2022 04:24 in Algemeen
Nicolas Cage heeft in filmproducties gespeeld van alle maten: van piepkleine arthousefilms tot regelrechte kaskrakers. Zijn salaris heeft dus veel gefluctueerd tussen al deze producties, maar bij Leaving Las Vegas werd het wel heel bizar.

In zijn rol als suïcidale scenarioschrijver met een alcoholverslaving wist Nick Cage in 1995 een Oscar in de wacht te slepen. De 100.000 dollar, die hem beloofd was voor zijn rol, heeft hij alleen nooit uitbetaald gekregen.

Dit onthulde schrijver-regisseur Mike Figgis, die de film samen met Cage maakte, in een recente podcast. Ook hij kreeg de 100.000 dollar niet uitbetaald, die hem beloofd was door productiemaatschappij Lumiere Pictures.

Duistere zaakjes in Hollywood
Figgis deelde dat Lumiere, die 4 miljoen dollar in de film had geïnvesteerd, hem had verteld dat de film nooit winst had gemaakt. Box Office Mojo laat echter weten dat de film wereldwijd 20 miljoen dollar heeft opgeleverd.

De film werd uiteindelijk genomineerd voor vier Academy Awards: beste regisseur, beste aangepast scenario, beste actrice en beste acteur voor Cage, die hij uiteindelijk won.

Figgis koestert geen wrok tegenover de productiemaatschappij, zo zegt hij. Figgis: "Het zal wel. Ik bedoel, mijn carrière nam daarna weer een vlucht, en de volgende film die ik deed, werd goed betaald. En binnen een jaar verdiende [Cage] 20 miljoen dollar per film, dus het kwam erna wel goed met hem."

NieuwsFilm