Deze 3 gloednieuwe series denderen Netflix en Disney+ binnen

Een koele seriemoordenaar, vijf vriendinnen op een beladen droomvakantie en een chefkok in de stress.

Mitchell van Vuren 6 oktober 2022 20:30 in Featured
Wereldwijd kijken abonnees van VOD-diensten hun ogen uit met deze drie topseries, die net uitgebracht zijn in de afgelopen week. De recensenten van SerieTotaal lieten hun kritische licht schijnen op de drie series. Lees hieronder of de series bij jouw smaak passen!

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story | Netflix
Recensent Arjen Welles werd weggeblazen door de geweldige performance van Evan Peters als de moordlustige Jeffrey Dahmer. Dit leverde de serie een uitstekende 5 sterren op.

Hij vertelt: "Het beeld dat we van Jeffrey Dahmer krijgen is dat van de mensheid in haar meest gecorrumpeerde vorm. De beeldtaal en sfeer zijn ontzettend naargeestig, waarvan de eerste aflevering met een breed uitgesponnen zenuwslopende scène tussen Dahmer en een slachtoffer al een voorbode is."

Lees de volledige recensie.

Las de la Ultima Fila | Netflix
Vijf vriendinnen beleven de vakantie van hun leven, waarna één van hen het komende jaar door een tumor niet meer zal halen. Het aangrijpende verhaal werd zo goed verteld, dat recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen de serie 4 sterren gaf.

Zij vindt: "Het is geen deprimerende serie, integendeel zelfs. Er wordt vooral getoond hoe mooi het leven kan zijn met de juiste mensen om je heen, ook in mindere tijden, en dat zaken als ziekte en dood mensen juist dichter bij elkaar kunnen brengen."

Lees de volledige recensie.

The Bear | Disney+
Kaj van Zoelen kon erg genieten van de komische dramaserie over een chefkok in een verwaarloosde broodjeszaak. Hierdoor kon de serie rekenen op 4 sterren.

Hij vat samen: "Aan de ene kant was met iets meer tijd meer nuance mogelijk geweest en minder de node om de relaties en trauma's letterlijk in dialoog te laten uitspreken. Dan was het allicht meer haute cuisine geweest. Aan de andere kant is het een verademing tussen diverse te lange series. Geen fastfood, maar toch een snelle, goed gemaakte hap die naar een tweede seizoen smaakt."

Lees de volledige recensie.

NieuwsFilm