Waarom je de nieuwe 'Hellraiser' op Disney+ (?) moet kijken

Pinhead en zijn demonische Cenobites zijn terug.

Lajea van der Willik 6 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Hellraiser was in 1987 een echte sensatie en het is daarom niet gek dat de film opnieuw verfilmd wordt. De geweldige, maar gemene schurk in de film werd gespeeld door Dough Bradley en de rol wordt in de reboot overgenomen door Jamie Clayton.

De reboot heeft al genoeg reviews ontvangen en fans zijn zeer enthousiast om de nieuwe Hell Priest, alias Pinhead, op televisie te zien. Toch zijn de vervolgen van de originele Hellraiser niet geweldig en men hoopt daarom dat er in de nieuwe versie de schrikmomenten weer terugkomen.

Vrouwelijke Pinhead in reboot Hellraiser
Clayton heeft aangegeven dat de nieuwe Hellraiser eng wordt en dat haar Pinhead zeker zorgt voor die schrikmomenten waar iedereen naar snakt. In de trailer komt ze niet heel veel voor, maar wanneer je haar ziet wil je niet meer wegkijken.

In een interview gaf Clayton aan dat ze erg nerveus was om de rol van Bradley (de eerdere Pinhead-acteur) over te nemen. Hierop zei ze: "David en ik wilden de prestatie op geen enkel manier nabootsen, maar tegelijkertijd eren we deze wereld, personages, mythology, en het verhaal."

Pinhead word een Disney prinses
Naast het feit dat Pinhead nu een vrouw is, is het ook interessant dat de nieuwe Hellraiser onderdeel is van Walt Disney Studios en daarom (vroeg of laat) te zien is op Disney+. Hierover grapte de cast dat de nieuwe Pinhead eigenlijk een Disney Prinses zou kunnen zijn.

Hellraiser gaat aanstaande vrijdag in première op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. FilmTotaal heeft gevraagd aan Disney Benelux of de film ook in Nederland op Disney+ verschijnt. Dit is namelijk nog niet zo zeker.
NieuwsFilm