Dode op filmset kost makers fikse geldsom

Dode op filmset kost makers fikse geldsom

En de western zal toch afgemaakt worden!

Vorig jaar was de filmwereld in rep en roer toen Alec Baldwin per ongeluk de cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot op de set van de western Rust. Nu blijkt dat de makers van de film een schikking hebben getroffen met de Hutchins-familie.

Hoewel de hoogte van het schikkingsbedrag niet bekend is gemaakt, laat de familie weten dat ze het nu achter zich kunnen beginnen te laten. In een verklaring vertelden ze dat niemand meer wordt vervolgd en dat er dus een einde is gekomen aan het onderzoek.

Opnames
Enigszins verbazingwekkend is dat Rust alsnog afgemaakt gaat worden. Oorspronkelijk werd verondersteld dat de film nooit het daglicht zou zien, maar de opnames gaan in januari verder. Niemand minder dan Matthew Hutchins, de echtgenoot van de overleden cameravrouw, is nu eveneens bij de film betrokken als uitvoerend producent.

Alle cast- en crewleden en zelfs hoofdrolspeler Balwin doen weer mee aan het project. Matthew liet zich erover uit: "Ik verwijt niemand iets. Ik geef niemand de schuld. Iedereen is ervan overtuigd dat het een vreselijk ongeluk was. Ik ben dankbaar dat iedereen weer samenkomt, om Halyna's laatste project af te ronden".

Schuldig?
In oktober vorig jaar nam Baldwin een scène op in een kerk, maar volgens hem ging het wapen 'plotseling af'. Halyna werd dodelijk geraakt, terwijl ook regisseur Joel Souza gewond raakte.

Uit onderzoek van de autoriteiten bleek al eerder dat de dood voorkomen had kunnen worden, aangezien de makers meerdere keren 'duidelijk onverschilligheid' hadden getoond i.v.m. de omgang van vuurwapens op de set. Het filmproductiebedrijf kreeg daarom in april al een boete van zo'n 126.000 euro. Toch mag de film dus nog afgemaakt worden.

NieuwsFilm

meest populair