Dit zijn alle 'original' Stephen King-films die op Netflix staan!

Zin in een avondje griezelen voor Halloween? Dan kan de streaminggigant daarin wel helpen!

Wouter Drummen 7 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Stephen King is sowieso een van de bekendste schrijvers van dit moment, maar hij is waarschijnlijk zelfs de aller populairste thriller/horrorschrijver ter wereld. Niet zo heel gek dus, dat gigantisch veel van zijn boeken werden (en nog steeds worden) verfilmd. Netflix heeft er ook behoorlijk wat in de catalogus staan. De volledige lijst zie je hieronder!

Niet alleen is King enorm populair, hij staat ook bekend als een hele snelle schrijver. Op jaarlijkse basis brengt hij dan ook soms zelfs meerdere boeken uit, waardoor studio's en streaminggiganten elke keer weer er alles aan doen om de filmrechten te bemachtigen. Dit is Netflix al meerdere keren gelukt. Bekijk hieronder alle Netflix/King-originals!

1: 1922
1922 vertelt het verhaal van de boer Wilfred James, die ondanks een liefdeloos huwelijk tevreden is met zijn leventje. Zijn wereld komt echter op zijn kop te staan wanneer zijn vrouw zegt dat ze wil scheiden, de boel wil verkopen en vervolgens met zoon Henry in de stad wil gaan wonen. Dit schiet Wilfred in het verkeerde keelgat. Hij komt met een plannetje om zich te verlossen van zijn vrouw, maar dit verloopt niet zo rooskleurig als verwacht.

2: Gerald's Game
In Gerald's Game besluit een echtpaar om hun huwelijksleven opnieuw leven in te blazen door een spannend verblijf in een afgelegen huis. Jessie wordt door haar man vastgebonden aan het bed voor wat 'actie', maar net op dat moment krijgt haar man een hartaanval en komt hij om het leven. Daar ligt ze dan, vastgebonden en alleen, maar is ze wel echt alleen. Het lijkt erop dat het namelijk spookt in het huis en dat de demonen het op haar gemunt hebben...

3: In The Tall Grass
In The Tall Grass speelt zich af in Kansas, maar dat betekent niet dat je na het zien van de film echt zin hebt om er naar toe te gaan. Een broer en zus zijn op een roadtrip, wanneer ze een kind om hulp horen roepen in het hoge gras. Ze besluiten het jongetje te hulp te schieten, maar raken elkaar kwijt in het gras en komen niet meer uit het veld. Tot overmaat van ramp merken ze dat iets kwaadaardigs op ze jaagt...

4: Mr. Harrigan's Phone
De nieuwste toevoeging van Netflix gaat over de jonge Craig, die regelmatig op bezoek gaat bij een oude miljardair. De twee worden bevriend en Craig vraagt de man om advies, aangezien hij veel wordt gepest. Hij geeft Harrigan een telefoon om in contact te blijven, maar wanneer de man overlijdt blijft de jongen alleen achter. Althans, dat denkt hij. Na de dood van man stopt Craig de iPhone in de binnenzak van de oude man. Wanneer Craig wederom in elkaar geslagen wordt besluit hij te bellen om zijn verhaal te doen. De paniek slaat hem om het hart als de telefoon van de overleden man terugbelt én de mensen waar Craig problemen mee heeft opeens zelf in de problemen verzeild raken.

NieuwsFilm