Jennifer Lawrence blikt niet met veel plezier terug op haar 'Hunger Games' doorbraak

Jennifer Lawrence blikt niet met veel plezier terug op haar 'Hunger Games' doorbraak

De actrice was volledig de weg kwijt.

De met een Oscar bekroonde Jennifer Lawrence heeft al in behoorlijk wat succesvolle films en blockbusters gespeeld. Ze brak echter door dankzij The Hunger Games-films. Plotsklaps werd de actrice wereldberoemd, maar toch was het niet altijd alleen maar leuk. Lawrence laat zich er nu over uit.

Lawrence wist hoge ogen te gooien als Katniss Everdeen en brak dankzij deze rol echt door in Hollywood. Sindsdien weet ze de ene na de andere grote rol te bemachtigen, maar toch ging het haar allemaal in een keer 'te snel'.

Reactie
De geliefde actrice was aanwezig tijdens het London Film Festival en liet zich over de franchise uit: "Ik was op een gegeven moment gewoon de weg kwijt. Ik had als het ware geen controle meer. Ik was bezig met 'The Hunger Games'-films en ik won een Oscar voor 'Silver Linings Playbook'. In een keer was niks meer hetzelfde..."

Lawrence stond volop in de spotlights en moest hier wel echt aan wennen: "Alles wat ik deed werd onder een vergrootglas gelegd. Elke beslissing die ik maakte was belangrijk. Als ik nu aan die tijd terugdenk doe ik dat niet met veel plezier, want ik was gewoon echt de controle over mijn eigen leven kwijt".

Lastig
Het is niet de eerste keer dat een acteur zich op soortgelijke wijze uitlaat over een franchise waarin hij/zij heeft gespeeld. Het is vaak lastig om af te komen van een bepaalde rol en je getypecast wordt, oftewel een acteur wordt zo geassocieerd met een type rol (held, slechterik, etc.) dat je alleen nog maar voor zulke rollen wordt gevraagd. Hier heeft Lawrence dus blijkbaar ook lange tijd last van gehad.

NieuwsFilm

meest populair