Darren Aronofsky (Black Swan) deelt meer details over zijn keiharde R-Rated Batman

Darren Aronofsky (Black Swan) deelt meer details over zijn keiharde R-Rated Batman

De regisseur liep voor zijn tijd uit.

Er zijn rollen waar veel acteurs enkel en alleen van kunnen dromen. James Bond en Batman staan bijvoorbeeld hoog op het 'verlanglijstje' van menig acteur, maar ook regisseurs azen op zulke mega projecten. Niemand minder dan Darren Aronofksy was hier héél dichtbij.

Aronofsky, o.a. bekend van sterk onthaalde films als Black Swan, The Wrestler en het nog uit te komen The Whale, maakte bijna een R-rated Batman-film. Nu deelt hij weer eens wat details over hoe zijn superheldenfilm eruit zou zien.

Interview
Tijdens een recent interview zei de filmmaker het volgende: "Het was net na 'Batman & Robin' van Joel Schumacher. Dit was niet echt een succes, dus Warner Bros. was niet erg blij. Ik dacht: "Ik komt met een heel ander idee!" dus stelde ik een R-rated Batman film voor. Het zou terug naar de roots van Batman gaan".

"Vergeet niet dat superheldenfilms destijds nog niet zo in waren als vandaag de dag, al helemaal niet als het ging om een R-rated project. Het was veelbelovend, maar het was niet veel meer dan een script. Studio's waren helaas niet echt geïnteresseerd, maar het zou wel echt iets unieks zijn geweest".

Anders
Zo vervolgt Aronofsky: "Ik heb altijd al gezegd: "Waarom kunnen we niet gewoon genieten van verschillende superheldenfilms?" Nu is het zo ver, maar dat was toen nog niet mogelijk. We liepen helaas iets voor onze tijd uit. De timing was gewoon niet goed, dus het kwam er nooit van".

De Batman-filmgeschiedenis had er dus héél anders uit kunnen komen te zien als Aronofsky zijn film had mogen maken. De regisseur wilde Joaquin Phoenix als Batman strikken, die uiteindelijk juist in de huid kroop van Batmans aartsvijand Joker. Ook zou de kans klein zijn dat Christopher Nolan zijn Dark Knight-trilogie had kunnen en mogen maken als Aronofsky al bezig was met een R-rated film over de geliefde 'Caped Crusader'.

NieuwsFilm

meest populair