Stevige oorlogsfilm van Netflix wordt ijzersterk ontvangen

Stevige oorlogsfilm van Netflix wordt ijzersterk ontvangen

All Quiet on the Western Front scoort goed op Rotten Tomatoes.

Eind deze maand debuteert een nieuwe oorlogsfilms op Netflix. Het betreft All Quiet on the Western Front, gebaseerd op het boek uit 1929 van schrijver Erich Maria Remarque. In 1930 verscheen al de eerste verfilming die de Oscar won voor Beste film.

Dit keer is het een Duitse verfilming, met Im Westen nichts Neues als originele titel en met Edward Berger (All My Loving) als regisseur. Nu zijn de eerste recensies verschenen en deze scoren erg goed.

De eerste recensies: stevig en onheilspellend
Op het moment van schrijven zijn er op Rotten Tomatoes 38 recensies verzameld en die komen gezamenlijk uit op 92 procent, met een 8.30/10 als gemiddelde beoordeling.

"De Eerste Wereldoorlog wordt opnieuw vormgegeven als een symfonie van modder, tienerangst en verschrikkelijke schoonheid," schrijft Ed Power van Daily Telegraph.

"Noodzakelijk brutaal, maar mooi gekaderd, legt Bergers film het gif bloot dat nationalisme is en het onvermijdelijke gevolg daarvan, oorlog," vindt Paul Whitington van Irish Independent.

"Gesterkt door Volker Bertelmanns prachtig gecomponeerde onheilspellende score en door de adembenemende cinematografie van James Friend, is deze nieuwste incarnatie van deze geliefde roman de meest getrouwe tot op heden," concludeert Linda Marric van The Jewish Chronicle.

Maar er is ook kritiek. "All Quiet on the Western Front duwt state-of-the-art door je neus in een realistisch ogend bloedbad dat je mogelijk gehoorbeschadiging oplevert door de oorverdovende auditieve ervaring die je wordt opgelegd tijdens een groot vuurgevecht," aldus Glenn Kenny van RogerEbert.com.

Binnenkort op Netflix
Vanaf 28 oktober staat All Quiet on the Western Front op Netflix. Hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair