Peter Jackson ruziede flink tijdens 'The Lord of the Rings'

Peter Jackson ruziede flink tijdens 'The Lord of the Rings'

Het tweede deel weer op de voet gevolgd door de studio.

De The Lord of the Rings-filmtrilogie was een enorme onderneming, aangezien velen vonden dat de boeken van J. R. R. Tolkien onverfilmbaar vonden. Het lukt regisseur Peter Jackson om een nog steeds zeer geliefde trilogie te maken. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

In gesprek met The Telegraph liet Jackson weten dat studio New Line Cinema, waaronder Barrie Osbourne, het budget in de gaten hield. Jackson werd zeker tijdens de opnames van The Lord of the Rings: The Two Towers op de voet gevolgd, maar hij had daarvoor vaak maar een oplossing: negeren.

Ruzien over budget van The Two Towers
"Het was een periode waarin New Line het meest boos op ons was wat betreft het budget," herinnerde Jackson zich. "Ik sta op de borstwering, waarschijnlijk met Viggo [Mortensen], en toen zag ik Barrie. Het kostte hem ongeveer 30 minuten om hijgend en puffend de top te bereiken, dus ik bleef maar doorgaan met de opnames."

"Barrie arriveerde en zei: 'Ik heb de studio aan de lijn, ik moet je doorverbinden met Michael Lynne van New Line.' Ik vroeg waarom. Hij zei: 'Oh, hij zal dreigen je aan te klagen en je huis te verkopen om de kostenoverschrijdingen te dekken'," vervolgde de regisseur.

"Barrie was slechts de boodschapper, maar het was een van de weinige momenten waar ik echt brak," vervolgde Jackson. "Ik zei: 'Vertel Michael Lynne gewoon dat ik deze verdomde film aan het opnemen ben en dat ik mijn best doe, en dat ik mijn dag niet ga onderbreken voor zo'n telefoontje.'"

Uiteindelijk hebben ze er waarschijnlijk flink om kunnen lachen. De trilogie kostte "slechts" $281 miljoen om te maken en haalde wereldwijd bijna $3 miljard op.



NieuwsFilm

meest populair