Eerste recensies nieuwste Netflix-film van Guillermo del Toro

Binnenkort verschijnt zijn Pinocchio op Netflix.

Bram de Groot 16 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Binnenkort verschijnt op Netflix Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities en deze serie is het zoveelste bewijs dat Guillermo del Toro en Netflix prima met elkaar kunnen samenwerken. En we zijn in 2022 nog niet klaar met Netflix/Del Toro-projecten.

Eind dit jaar verschijnt namelijk Guillermo del Toro's Pinocchio op de streamer. De stop motion-film ging recent in première tijdens BFI London Film Festival en nu zijn er eerste recensies verschenen.

Eerste recensies Guillermo del Toro's Pinocchio
Op het moment van schrijven staan er vijf recensies op Rotten Tomatoes, die resulteren in 100% op de Tomatometer met een 9.00/10 als gemiddelde beoordeling.

"Het is wat het is, en dat is perfect onvolmaakt," luidt de beknopte conclusie van Leslie Felperin van The Hollywood Reporter. En Nicholas Barber van TheWrap kwam onder meer tot: "Een stop-motion meesterwerk met veel ziel".

"Met een licht langdurige maar nooit saaie twee uur, is dit een zeldzaam kinderamusement dat niet bang is om kinderen net zo in verwarring te brengen als dat het hen betovert," schreef Guy Lodge van Variety.

Naar verwachting verschijnt Pinocchio in november kort in de bioscopen en op 9 december debuteert de film op Netflix.NieuwsFilm