Is de nieuwe 'Snow White' van Disney politiek correct? Actrice reageert

Is de nieuwe 'Snow White' van Disney politiek correct? Actrice reageert

Rachel Zegler vindt het hoogtijd dat Sneeuwwitje een update krijgt.

Disney komt in 2024 met een nieuwe versie van Snow White. Daarin speelt West Side Story-actrice Rachel Zegler de iconische titelrol. Helaas is er ook kritiek op deze casting. In een interview reageert Zegler hierop.

Sommige mensen reageren nogal hatelijk op het feit dat Zegler als Latina-actrice is gecast als Sneeuwwitje. Zij vinden haar niet geschikt om de prinses tot leven te brengen en bestempelen de film als 'woke'.

"Mensen maken grappen dat onze versie van Sneeuwwitje politiek correct zou zijn, maar dat lijkt me niets meer dan logisch", reageert de 21-jarige Zegler op deze kritiek in nieuw interview met Vanity Fair.

"We praten over een tekenfilm van zo'n 85 jaar oud. Onze versie zal een verfrissend verhaal vertellen over jonge vrouw die meer is dan iemand die op haar prins wacht.

Meer kritiek
De live-actionversie van Snow White kreeg eerder ook kritiek vanuit een andere hoek. Acteur Peter Dinklage vindt de oorspronkelijke animatiefilm aanstootgevend vanwege de manier waarop de zeven dwergen worden afgebeeld.

"Ik vind het apart dat men wel vol trots een Latina-actrice als Sneeuwwitje aankondigt, maar wel het achterlijke ouderwetse verhaal over zeven dwergen in een grot wil blijven vertellen", reageerde hij op het project.

Daarop liet Disney weten dat de makers met een andere invulling van deze bekende personages zullen komen. "Daarvoor zijn we in gesprek gegaan met de dwerggroei-gemeenschap".

NieuwsFilm

meest populair