Deze waanzinnige actiefilm is een echte 'guilty pleasure'

Deze waanzinnige actiefilm is een echte 'guilty pleasure'

Een heerlijke film vol adrenaline voor jouw filmavond.

Con Air (1997) van regisseur Simon West is een actiefilm die liefhebbers van dit genre absoluut een keer gezien moeten hebben. De film heeft in de loop der jaren een ware cultstatus onder fans van Nicolas Cage gekregen en wordt gezien als ware 'guilty pleasure'.

Con Air - verder met rollen voor onder meer John Cusack en John Malkovich - speelt zich af in een speciaal beveiligd vliegtuig waarin de gevaarlijkste criminelen worden vervoerd. Op een van de vluchten gaat het gruwelijk mis wanneer een groep gevangenen het toestel kaapt.

Cameron Poe (Cage), wiens tijd in de gevangenis erop zit en die naar huis vliegt om herenigd te kunnen worden met zijn gezin, besluit in actie te komen om zijn medegevangenen onder controle en het vliegtuig veilig aan de grond te krijgen.

Dubieuze award
Con Air werd destijds genomineerd voor twee Oscars (voor Beste Geluid en Beste Filmlied), maar won deze niet. Wel ging de actieprent met een Razzie Award in de categorie 'Grootste Minachtig voor Menselijk leven en Publieke Bezittingen' naar huis (maar die pestprijs moet je natuurlijk niet serieus nemen).

Con Air was echter een succes aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De film wist namelijk 224 miljoen dollar op te halen tegenover een budget van 75 miljoen. Kijkers smulden destijds dus duidelijk van deze titel.



In Nederland is Con Air op dit moment onder meer via Disney+ te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair