'Harry Potter'-roem maakte het leven van deze geliefde acteur jarenlang kapot

'Harry Potter'-roem maakte het leven van deze geliefde acteur jarenlang kapot

Tom Felton (Draco) kon niet van de drank afblijven.

Harry Potter is en zal ook altijd een van de meest geliefde filmfranchises aller tijden blijven. De nodige kindacteurs waren uit op een rol, maar Tom Felton wist zelfs een van de hoofdrollen te strikken. In alle films was hij namelijk te zien als Draco Malfoy, maar toch was dit lang niet altijd even makkelijk...

Felton werd, net zoals Daniel Radcliffe en Emma Watson, in één keer wereldberoemd. De acteur heeft net zijn autobiografie uitgebracht, genaamd Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard. Hierin zegt hij o.a. dat hij het behoorlijk lastig vond om volop in de spotlights te staan.

Normaal
De acteur verhuisde naar Los Angeles maar had moeite met alle aandacht en zijn nieuwe sterrenleven. Zo zegt hij dat hij probeerde het 'normale leven' weer wat probeerde op te pikken, maar dit was onmogelijk. Dit maakte hem dan ook niet echt gelukkig.

Zo schrijft Felton: "Ik ging elke keer naar een bar genaamd Barney's Beanery. Ik heb daar meer uren en nachten doorgebracht dan ik kan herinneren. Ik dronk eerst nooit veel, maar het werd telkens meer. Ik dronk meerdere pinten voordat het überhaupt avond was. Elke pint werd gevolg door een shot whisky. Alcohol werd mijn manier om te ontsnappen, aan alles".

Hulp
Het werd op een gegeven moment zo erg dat Feltons hele team, zijn manager, agent en zijn vriendin, Jade Olivia, hem als het ware forceerde om naar een afkickkliniek te gaan. Lang hield hij het daar niet uit. Na 24 uur 'ontsnapte' hij, om terug te gaan naar de kroeg. Ook besloot hij een punt te zetten achter zijn lange relatie met Olivia.

Gelukkig zag de acteur in dat hij echt hulp nodig had en schreef zichzelf opnieuw in in een andere kliniek, die gespecialiseerd was in het helpen van jonge mensen. Echter werd hij hier al na drie weken uitgegooid aangezien hij zich niet aan de regels hield. Toch hebben deze paar weken hem gigantisch geholpen: "Het heeft mijn leven veranderd".

Nog één keer
Felton verhuisde vervolgens naar Venice Beach en schreef zich wéér in voor een kliniek toen hij zich weer slecht begon te voelen. Gelukkig hield hij het deze keer wel vol. Dit verhaal wilde hij delen met de wereld, al helemaal nadat Emma Watson hem zei dat hij dit moest doen.

Zo vervolgt Felton: "Ik wil me hier niet voor schamen. Wanneer je je niet oké voelt, moet je dat kunnen zeggen en erkennen. Als je hulp nodig hebt, vraag hier dan voor. Gelukkig kreeg ik steun van de nodige mensen, en vooral van Emma. Zij maakte mij duidelijk dat ik mijn verhaal moest delen, in de hoop dat ik op die manier andere mensen ook een beetje kan helpen en steunen".

NieuwsFilm

meest populair