Paul Atreides wordt in 'Dune 2' héél anders volgens Timothée Chalamet

Paul Atreides wordt in 'Dune 2' héél anders volgens Timothée Chalamet

Een volwassen en sterkere Paul!

Denis Villeneuve wist hoge ogen te gooien met Dune. De nodige fans waren dan ook in hun nopjes toen het tweede deel werd aangekondigd. Hiervoor keren heel wat bekende gezichten van het origineel terug, als zal de hoofdrolspeler wel iets anders 'zijn'.

De rol van Paul Atreides is weggelegd voor Timothée Chalamet, een van de populairste acteurs in Hollwyood. De acteur wist al eerder hoge ogen te gooien in films als Call Me By Your Name en Little Women en wist ook de hoofdrol te bemachtigen in Dune, waar Villeneuve op z'n minst een trilogie van wil maken.

Anders
Chalamet zal dus nog wel enige tijd zoet zijn met dit personage, maar volgens hem zal zijn Atreides er nu wel heel anders uit zien dan in het origineel. De acteur liet zich namelijk uit over het vervolg en wat we kunnen verwachten.

"Het is echt fascinerend" begint Chalamet. "We hebben de eerste 'Dune' natuurlijk alweer een tijdje geleden opgenomen en het was voor mij mijn eerste echte blockbuster. Ik had geen idee hoe zou gaan, maar dit paste goed bij mijn Paul, die ook nog ietwat verloren is. Nu keert hij terug, zelfzeker en volwassen. Zo voel ik me nu zelf ook en daarvan maak ik gebruik, om hem zo overtuigend mogelijk neer te zetten!"

Wat te verwachten
Het tweede deel van Dune wordt, net zoals zijn voorganger, weer gebaseerd op de legendarische boekenreeks van Franck Herbert. Op het einde van de eerste film, schuilt Paul met zijn moeder, Lady Jessica (Rebecca Ferguson) bij het woestijnvolk, de Fremen.

Hier zal Paul veel te leren komen over hoe hij moet overleven op deze gewelddadige planeet. Hij groeit dan ook uit tot een krijger en een leider en wordt zich telkens meer bewust van zijn krachten. Deze vaardigheden zullen er uiteindelijk voor zorgen dat hij op gaat nemen tegen de Harkonnen.

NieuwsFilm

meest populair