Is de vrouw van Luke Skywalker gespot in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Is de vrouw van Luke Skywalker gespot in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Een theorie over de mysterieuze oude vrouw aan het eind van The Rise of Skywalker

Inmiddels 3 jaar geleden kwam Star Wars: the Rise of Skywalker uit. Op het einde zie je hoe Rey (Daisy Ridley) de stad bezoekt waar Luke Skywalker (Mark Hamill) is opgegroeid, Tatooine. Nadat ze de lightsabers van Luke en Leia heeft begraven, komt ze een oude vrouw tegen. Over deze vrouw zijn nu wat theorieën bedacht.

Tijdens het gesprek werd er geen naam gegeven aan de oude vrouw, en tijdens de credits werd ze weergegeven als 'de Tatooine ouder'. Voor de fans leek haar aanwezigheid vrij random aangezien het midden in de woestijn was. Dit bracht wat serieuze vragen op of het niet een ander karakter was genaamd Camie Marstrap. Mocht dit zo zijn, zal de vrouw waarschijnlijk een romantische relatie hebben met Luke Skywalker.

Luke Skywalker is getrouwd?
Voor zover we weten is Luke Skywalker nooit getrouwd. Toch zat er in het boek van Jason Fry van The Last Jedi een droom van Luke Skywalker waarin hij zag hoe zijn leven eruit had gezien als hij nooit naar de Rebellion was gegaan. Hierin trouwde hij met Camie Marstrap en zaten ze hun dagen uit in Tatooine.

Volgens de theorie zou Luke Skywalker na Return of the Jedi teruggegaan zijn naar Tatooine. Hier zou hij dan getrouwd zijn met Camie. Toch zouden ze na een poosje weer uit elkaar gegaan zijn, omdat Camie niet blij was met de krachten van Luke. Dit zou ervoor zorgen dat Luke verder zou gaan als Jedi en zou belanden in Ahch-To. Camie zou verder gaan als boer en dan is het dus mogelijk dat Rey haar daar tegenkomt.

Theorie niet mogelijk?
Toch zijn er ook wat problemen met deze theorie. In The Book of Boba Fett, zie je dat na het verlies van de Emperor Luke Skywalker bezig is met het opbouwen van de Jedi Order. Hij zou dus niet naar Tatooine gegaan kunnen zijn. Daarbij zou de oude vrouw puur geweest kunnen zijn om Rey zichzelf te kunnen laten voorstellen als Rey Skywalker. Toch is het natuurlijk wel heel toevallig dat er precies op het moment dat Rey daar is, midden in de woestijn, een oude vrouw aan komt lopen.

Of de theorie klopt zullen we voorlopig nog niet achter komen, maar met het einde van de laatste Star Wars film kunnen er genoeg verhaallijnen bedacht worden dus wie weet.

NieuwsFilm

meest populair