Geflopte Netflix-horrorfilm krijgt na 5 jaar tweede kans

Geflopte Netflix-horrorfilm krijgt na 5 jaar tweede kans

Death Note fans krijgen door Netflix besluit een nieuwe kans op een goede verfilming

Halia Abdel-Meguid is aangenomen om Death Note te schrijven en uitvoerend te produceren, een live-action serie-adaptatie van de Japanse manga- en anime-serie, oorspronkelijk geschreven door Tsugumi Ohba en geïllustreerd door Takeshi Obata, die nu dus in de maak is bij Netflix.

Zoals eerder onthuld in juli, is Death Note een van de projecten op de ontwikkelingslijn van Upside Down, het nieuw gelanceerde productiebedrijf van Stranger Things-makers Matt & Ross Duffer onder hun algehele Netflix-deal.

Abdel-Meguid, een oude fan van de manga- en animeseries, die vloeiend Japans spreekt en eerder in Tokio heeft gewoond, neemt Death Note over nadat hij met de Duffers heeft gewerkt aan een ander Upside Down Pictures-ontwikkelingsproject voor Netflix. Ze is een schrijfconsulent voor hun serie-adaptatie van de roman The Talisman van Stephen King en Peter Straub.

Death Note
De originele Death Note richt zich op een slimme tiener die een mysterieus zwart notitieboekje ontdekt dat hem bovennatuurlijke macht geeft over leven en dood, dit laatste veroorzaakt door het schrijven van de naam van een persoon in het boek. De tiener wordt bedwelmd door macht als hij besluit de wereld van ongewenste dingen te zuiveren, terwijl een wetshandhavingsteam hem probeert tegen te houden.

Netflix maakte in 2017 een verfilming, maar de serie wordt een geheel nieuwe kijk op het originele intellectueel eigendom.

NieuwsFilm

meest populair