De enige echte kijkvolgorde voor 'Star Wars'

De enige echte kijkvolgorde voor 'Star Wars'

Volgens George Lucas kun je de reeks het beste in chronologische volgorde gaan kijken?

Hoe zou jij iemand aanraden op de Skywalker Saga van Star Wars te gaan kijken? Is dat in chronologische volgorde of zou jij mensen aanraden om eerst de originele trilogie te gaan kijken?

Bedenker George Lucas heeft hier een mening over en die liet hij in 2015 al blijken tegenover de website Vulture. Lucas vindt dat de filmreeks moet gaan kijken in chronologische volgorde, dus vanaf Star Wars: Episode I - The Phantom Menace.

Op het moment dat Lucas zijn mening hierover gaf was de vervolgtrilogie uiteraard nog niet verschenen, dus hij had het op dat moment enkel over Episodes I-VI.

Waarom in chronologische volgorde?
Lucas beschouwt de zes eerste delen in de reeks als één film over het personage Darth Vader. De bekritiseerde prequelfilms wilde hij maken om het laten zien hoe "ellendig" Darth Vader is in Star Wars: Episode 1 - A New Hope. Dit vertelde Lucas eerder aan Rolling Stone.

Uiteraard blijft het ook een persoonlijke voorkeur en dan kun je tegenwoordig ook nog de films Rogue One en Solo aan de kijkvolgorde toevoegen, evenals de recent verschenen Obi-Wan Kenobi-serie van Disney+.

NieuwsFilm

meest populair