Emily Ratajkowski gaat om logische reden uit de kleren

Emily Ratajkowski gaat om logische reden uit de kleren

Ze draagt bij aan het probleem waar ze zelf juist zo tegen zegt te zijn...

Emily Ratajkowski werkt als actrice, maar is voornamelijk vandaag de dag een van de bekendste modellen. Ze deelt vaak pikante foto's op sociale media, al begrijpt ze wel dat het 'moeilijk kan vallen' dat ze bijna dagelijks 'geseksualiseerde' foto's van zichzelf online zet. Nu legt ze uit waarom ze dit doet.

Foto's van 'perfecte mensen' kunnen vaak nadelige gevolgen hebben voor de mentale gezondheid van jongeren, en dan vooral meisjes. Zo zijn er veel links met suïcidale gedachten en verergering van eetstoornissen. Emily is kritisch op de industrie, aangezien dit volgens haar een onrealistisch schoonheidsideaal laat zien. Juist hier krijgt zij zelf kritiek voor.

Eigen schuld
Ze ageert tegen een wereld waarvan ze zelf vrijwillig onderdeel blijft en deelt steevast foto's met sexy poses en nabewerking. Niet op kleine schaal, maar met bijna 30 miljoen Instagram-volgers. De 31-jarige schoonheid liet zich er tijdens een recent interview uitgebreid over uit.

Zo begint Ratajkowski, o.a. bekend van Gone Girl: "Ik begrijp helemaal dat het moeilijk is dat ik mezelf seksualiseer en foto's deel die het schoonheidsideaal versterken. Ik probeer dan ook niet onder die verantwoordelijkheid uit te komen. Ik denk echter wel dat ik niet zoveel boeken had verkocht als ik het niet had gedaan. Dat nu eenmaal is hoe de wereld werkt... Ik bedoel, we doen allemaal mee aan systemen waar we het niet mee eens zijn".

Mode
De actrice vindt dan ook dat je je bewust kan zijn van de schadelijke kanten van de modewereld maar alsnog je lichaam kan 'inzetten' om eraan te verdienen. Zo vervolgt ze: "Als je me vraagt of ik meer kan doen en betekenen zeg ik eerlijk dat ik dat niet weet. Als ik zou stoppen met het delen van foto's van mezelf, zou dat dan iets veranderen?"

Wel zegt Rajakowski dat ze dankzij haar modellensucces nu ook makkelijk meer inhoudelijk werk kan doen voor een groot publiek. Niet alleen bracht ze dus een boek uit, ze hier nu ook haar eigen podcast, met thema's als feminisme.

Belangrijk
Uiteindelijk wil het model gewoon plezier hebben. Zo eindigt ze door te zeggen: "Ik wil lol hebben met de manier waarop ik mezelf presenteer, zonder het gevoel te hebben dat ik een slechte of goede feminist ben".

NieuwsFilm

meest populair