FilmTotaal interviewt de hoofdrolspelers en regisseur van Bros [VIDEO]

FilmTotaal interviewt de hoofdrolspelers en regisseur van Bros [VIDEO]

Viering van de LGBTQ+-ervaring in een grappige, hoopvolle romkom voor iedereen.

Vaak kom je ze niet tegen, romantische komedies over twee homoseksuele mannen. Bros (lees ook onze recensie) is echter zeker geen film voor een nichepubliek. Iedereen kan lachen om de capriolen van het ondatebare stel Bobby en Aaron, die tegen wil en dank een relatie met elkaar beginnen. Vanaf deze week bestormt hij de Nederlandse bioscopen. En dus spreken we met regisseur Nicholas Stoller en hoofdrolspelers Billy Eichner en Luke Macfarlane.

Eichner schreef het scenario samen met de regisseur, lichtjes gebaseerd op zijn eigen ervaringen in de gayscene. Ongemakkelijke losse contacten via de app Grindr, seks met meerdere partners tegelijk en met ontblote botenlijven dansen in de club. Veel clichés zijn al de revue gepasseerd, wanneer hoofdpersoon Bobby voor het eerst flirt met mooiboy Aaron. Al snel maken ze samen sarcastische grappen over iedereen om hen heen, maar ze blijken ook allebei even weinig zin te hebben in liefdesrelaties. En tóch proberen ze het.

Regisseur Nicholas Stoller bouwde al succesvolle films rondom How I Met Your Mother-alumnus Jason Segel en Britse wildebras Russell Brand. En met rondwandelend komediekeurmerk Judd Apatow in de producentenstoel probeert hij nu de carrière van zijn nieuwe kampioen Eichner tot nieuwe hoogtes te lanceren.

Op kritisch vlak is Bros in eigen land een dikke winnaar, maar het bioscoopbezoek viel daar enigszins tegen. Gaat dat anders in romkom-minnend Nederland?

Bekijk hier het interview:


Lees ook onze recensie van Bros.

NieuwsFilm

meest populair