Nieuwe film van Will Smith wordt erg goed ontvangen

Nieuwe film van Will Smith wordt erg goed ontvangen

Meerdere Hollywoodtalenten vinden het project geweldig.

Een Oscar winnen is dé droom van menig acteur, maar of Will Smith hier ook zo over denkt is nog maar de vraag... Eerder dit jaar won hij een van de felbegeerde gouden beeldjes voor zijn hoofdrol in King Richard, maar iedereen had het eigenlijk alleen maar over de klap die hij Chris Rock 'verkocht', nadat laatstgenoemde een grapje maakte over het kale hoofd van Jada Pinkett Smith. Toch lijkt Will Smith niet minder populair.

Het was namelijk nog maar de vraag of Smith nog langer welkom was in Hollywood. De Academy liet in ieder geval al weten dat de acteur de komende 10 jaar niet meer mag komen, maar ook werd gedacht dat menig filmproject met de ster geannuleerd zou worden. Dit valt echter reuze mee. Sterker nog, zijn nieuwste project wordt erg goed onthaald!

Emancipation
Het gaat hier om de film Emancipation, waarin de acteur de hoofdrol speelt. De film, die werd gemaakt door regisseur Antoine Fuqua (o.a. bekend van Training Day) zal vanaf december op de streamingdienst Apple TV+ te zien zijn, maar Smith gaf nu al een privé screening van de film.

Op het feestje kwamen de nodige bekendheden, zoals o.a. Dave Chappelle, Rihanna, Kenya Barris, Tyler Perry en ASAP Rocky. Zij vonden de film in ieder geval al geweldig en lieten dit ook weten op sociale media. Smith deelde zelf enkele kiekjes op zijn Instagram-pagina, die hieronder te zien zijn.



Reacties
Scenarioschrijver Kenya Barris zei het volgende: "Een geweldige avond en wat een film! We hebben erna zulke diepe gesprekken gehad en dat is wat je als artiest met je werk wil bereiken! 'Emancipation' is kunst, kracht en alles wat je in een film wil zien. Geweldig werk Will!"

Acteur Tyler Perry deelt een soortgelijke mening: "Ik denk alleen maar aan 'Emancipation'. Het is echt een speciale film en het gesprek wat we erna hebben gehad was ook legendarisch. Bedankt dat je me hebt uitgenodigd Will!"

Will Smith zelf
Emancipation speelt zich af in 1863, wanneer een voormalige slaaf zich aansluit bij de Union Army. Als onderdeel van dit leger hoopt hij zijn familie weer te vinden. Het verhaal is gebaseerd op een foto van de persoon Peter of "Whipped Peter" uit die tijd. Dit is de rol die Smith speelt.

De acteur zei het volgende over zijn film: "Ik heb nooit een film over slavernij willen maken. Het was niet mijn ding. Toen kwam dit project langs. Het is namelijk niet een film over slavernij. Het is een film over vrijheid. Het is een film over weerstand. Het is een film over geloof. Het is een film over de kracht van de mens. Deze film gaat vol tegen de slavernij in en het verhaal is echt ongelofelijk. Alleen Antoine Fuqua kan een verhaal op deze manier maken".

NieuwsFilm

meest populair