Zoe Saldaña kijkt met weinig plezier terug op 'Pirates of the Caribbean'

Zoe Saldaña kijkt met weinig plezier terug op 'Pirates of the Caribbean'

De jonge actrice stond er helemaal alleen voor.

In de Pirates of the Caribbean-franchise zijn heel wat grote sterren te zien. Natuurlijk zijn de hoofdrollen weggelegd voor Johnny Depp, Keira Knightley en Orlando Bloom, maar ook Ian McShane, Penelope Cruz en Geoffrey Rush duiken in de films op. Een naam wordt echter vaak vergeten, namelijk Zoe Saldana.

De actrice is te zien in het eerste deel, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, die in 2003 uitkwam. Deze film kwam uit op het moment dat Saldana door aan het breken was in Hollywood, maar toch vond ze het allemaal maar niks. Tijdens een recent interview laat ze zich erover uit.

Reactie
Saldana, destijds 23 jaar oud, speelde de piraat Anamaria. Echt veel lol had ze echter niet. Zo zegt ze: "Het was mijn eerste keer in een mega Hollywood blockbuster. Er waren zoveel acteurs, zoveel mensen. We moesten overal naartoe reizen voor de opnames, vaak ook op niet echt geweldige locaties, waar we dan dagenlang gingen filmen".

"Ik was nog erg jong en het werd me allemaal wat teveel. Het ging me allemaal te snel. Ik besloot het dan ook maar bij een enkele film te houden. Helaas heb ik er geen goede herinneringen aan overgehouden. Dat was voornamelijk omdat ik er alleen voor stond, er was nauwelijks begeleiding en dat voelde gewoon niet oké..."

Carrière
Hoewel dit dus absoluut geen leuke ervaring was voor Saldana, iets waarvoor producent Jerry Bruckheimer enkele jaren geleden zijn excuus heeft aangeboden, verscheen ze wel nog in de nodige blockbusters.

Zo was de actrice o.a. te zien in de nieuwe Star Trek-films, speelt ze een hoofdrol in Avatar en het vervolg hierop en is ze al jarenlang een bekend gezicht van het MCU, waarin ze Gamora speelt. Zeker niet slecht dus, voor iemand die haar eerste blockbuster-ervaring maar helemaal niks vond!

NieuwsFilm

meest populair