Een van de allerbeste films aller tijden staat vanaf vandaag op Netflix!

Een van de allerbeste films aller tijden staat vanaf vandaag op Netflix!

De iconische 'Forrest Gump' is nu te zien op de streamingdienst.

Netflix verwijdert elke maand weer de nodige films en series om plaats te maken voor nieuwe projecten. Gisteren werd bijvoorbeeld The Shawshank Redemption, misschien wel de beste film aller tijden, van de streaminggigant gehaald, maar daarvoor komt wel een iconische film terug.

Netflix voegt niet alleen maar nieuwe films en series toe, maar soms ook al ietwat oudere pareltjes die nog zeker meer dan de moeite waard zijn. Vandaag is het weer raak, aangezien nu Forrest Gump op de streamingdienst staat.

Klassieker
Ook Forrest Gump wordt gezien als een van de beste films aller tijden. De film, gemaakt door Robert Zemeckis, kwam uit in 1994 en was meteen een grote hit. Tom Hanks speelt de hoofdrol en zet hier misschien wel de allerbeste rol in zijn carrière neer, en dat wil heel wat zeggen.

Beide mannen wonnen dan ook een Oscar voor hun werk, maar in totaal won de film er zelfs zes. Op mening filmlijstje staat de film tussen de beste films aller tijden en dat valt eveneens te zien op diverse filmwebsites als o.a. IMDb en Rotten Tomatoes, waar de film enorm hoog scoort.

Verhaal
Forrest Gump vertelt het verhaal van een simpele jongen met een laag IQ. Dit weerhoudt hem er echter niet van om een grote rol te spelen bij belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo vecht hij mee in Vietnam en ontmoet hij grootheden als Elvis en JFK. Mocht je de film nog nooit gezien hebben, dan wordt dat hoog tijd! Bekijk de trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair