Gaat 'Black Adam' 1 miljard dollar ophalen aan de wereldwijde box-office?

Gaat 'Black Adam' 1 miljard dollar ophalen aan de wereldwijde box-office?

De grote DC-concurrent, Marvel, zou er wel eens een stokje voor kunnen steken...

Hoewel Black Adam door filmcritici niet al te best werd onthaald, vinden bioscoopgangers de blockbuster wel geweldig. De vraag is nu dan ook hoeveel de nieuwe superheldenfilm van DC gaat opbrengen en is het zelfs mogelijk dat de magische grens van 1 miljard dollar wordt gehaald?

Filmcritici vinden de film dus niet veel. Op Rotten Tomatoes scoort de film bijvoorbeeld een behoorlijke slappe 'rotten' status van 40%, maar de audience score ligt behoorlijk veel hoger, namelijk op 90%. Dat valt ook te zien aan de box-office, aangezien de blockbuster in de eerste paar dagen vele miljoenen wist op te halen!

Cijfers
Wereldwijd heeft de film nu al meer dan 250 miljoen dollar weten te verdienen. Ongeveer 112 miljoen dollar komt uit Amerika, terwijl de blockbuster in de rest van de wereld voorlopig zo'n 140 miljoen dollar wist te scoren.

De verwachting is dat de film nog heel veel meer gaat verdienen wanneer hij in China verschijnt. Ter vergelijking; Aquaman bracht alleen in China al bijna een ongelofelijke 300 miljoen dollar op. Of Black Adam dit kan evenaren is nog maar de vraag, maar gezien de populariteit van de film en de sterrenstatus van hoofdrolspeler Dwayne Johnson lijkt dit zeker niet onmogelijk.

Resultaat
Black Adam kan op dit moment ook flink scoren, aangezien er niet veel competitie is. Daar komt echter verandering in. Marvel zou namelijk roet in het eten kunnen gooien. Later deze maand verschijnt het veelbelovende tweede Black Panther-deel, genaamd Wakanda Forever. Hier kijken miljoenen filmfanaten naar uit en gezien het enorme succes dat deel 1 was, zijn de verwachtingen ook weer hoog voor het vervolg.

NieuwsFilm

meest populair