Quentin Tarantino: "Dit zijn dé 5 perfecte films die iedereen moet zien"

Quentin Tarantino: "Dit zijn dé 5 perfecte films die iedereen moet zien"

De geliefde regisseur laat zich er tijdens een recent interview over uit.

Filmtalenten delen wel vaker welke films zij de moeite waard vinden. Nu deelt ook niemand minder dan Quentin Tarantino zijn lijstje met 'perfecte films'. Heb jij deze allemaal gezien?

Tarantino, o.a. bekend van klassiekers als Reservoir Dogs en Pulp Fiction maar ook van recenter sterk onthaald werk als The Hateful Eight en Once Upon a Time in Hollywood, wordt niet alleen gezien als een van de beste regisseurs vandaag de dag, ook weet hij behoorlijk veel van films af.

Reactie
Niet alleen maakt hij graag films, Tarantino is zelf ook een enorme cinema liefhebber en kijkt zoveel mogelijk films. Hij weet dus wel waar hij het over heeft. Recentelijk was hij te gast bij de Jimmy Kimmel Live!-show, waar hij zei welke films hij perfect vindt.

Toen hij hiernaar werd gevraagd was zijn reactie als volgt: "Er zijn niet veel perfecte films. Dat is ook niet mogelijk. Je hoort wel vaker dat het heel lastig is om een goede film te maken, dus er kunnen dan ook niet veel perfecte films zijn. Een film kan alleen maar perfect zijn als echt honderden mensen hun werk feilloos uitvoeren".

Een paar
Toch weet Tarantino er wel een paar te noemen: "Er komen echter wel enkele titels in me op. 'Jaws' bijvoorbeeld, maar ook 'The Exorcsist'. 'Annie Hall' hoort ook in de rijtje thuis en ik denk dat sommige mensen ook 'Young Frankenstein' als een perfecte film zien. Dat begrijp ik ook wel".

"Verder zou ik 'The Wild Bunch' zeggen. Het is misschien geen perfecte film dus behoort misschien niet tot deze categorie, maar zelfs de kleine foutjes in de film zijn van grote waarde. Verder moet ik ook nog 'Back to the Future' toevoegen. Dit zijn de films die meteen in mij opkomen".

Mocht je deze films nog niet hebben gezien weet dan dat niemand minder dan Tarantino je deze zeker aanraadt!

NieuwsFilm

meest populair