Waarom dit Holmes-familielid niet terugkeert voor 'Enola Holmes 2'

Waarom dit Holmes-familielid niet terugkeert voor 'Enola Holmes 2'

De regisseur laat zich erover uit.

Enola Holmes was een grote hit op Netflix, dus het is niet zo heel gek dat de streaminggigant snel een tweede deel aankondigde. Hiervoor keren heel wat bekende gezichten terug, maar een grote naam ontbreekt.

Millie Bobby Brown zal weer te zien zijn als Enola, terwijl niemand minder dan Henry Cavill wederom in de huid kruipt van de legendarische Sherlock. Ook Helena Bonham Carter is weer van de partij als hun moeder Eudoria. Een belangrijk familielid is echter niet opnieuw te zien.

Mycroft
Het gaat hier om Mycroft Holmes. In het eerste deel werd deze rol gespeeld door Sam Claflin, eveneens bekend van de populaire serie Peaky Blinders. De nodige fans vinden het behoorlijk vreemd dat hij niet terugkeert, maar nu legt regisseur Harry Bradbeer het even haarfijn uit.

Tijdens een recent interview werd de regisseur hiernaar gevraagd. Zijn antwoord was als volgt: "Het komt door Sams drukke agenda. Het werd ons al snel duidelijk dat het niet ging lukken, iets wat we allemaal echt heel jammer vinden".

Toch nog?
Er wordt echter nu alweer gesproken over een mogelijk derde deel, waar Claflin misschien wel weer terugkeert. Zo gaat Bradbeer verder: "Mochten we voor nog een film gaan dan zou ik hem graag weer bij het team willen hebben. We zullen zien hoe het allemaal gaat, maar het feit dat hij nu niet van de partij kon zijn gaf ons wel de mogelijkheid om meer te doen met Sherlock".

"Dat was in die zin wel weer een voordeel. We konden ons focussen op de relatie tussen Sherlock en Enola en hoe zij samenwerken. Dus ja, het is zeker jammer dat Sam niet mee kon doen, maar daardoor doe je meer met de personages waarovor je beschikt en dat is ook leuk".

NieuwsFilm

meest populair