Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

'Skin' weet in 20 minuten een sterk verhaal te vertellen.

Wouter Drummen 9 november 2022 22:30 in Algemeen
Er worden elk jaar weer behoorlijk veel films (en series) gemaakt, waardoor de kans groot is dat je soms enkele toppers mist. Daarom deze nieuwe rubriek, die je misschien wel kan helpen en je goede tips kan geven over wat je vanavond zou kunnen kijken!

Het gaat hier om de film Skin. Misschien doet de naam wel een belletje rinkelen, want in 2018 kwam er een film uit met deze titel van regisseur Guy Nattiv. Deze film, met een hoofdrol voor Jamie Bell, werd goed onthaald, maar niet zo sterk als het origineel.

Eerdere versie
Nattiv bracht namelijk eerder in 2018 een korte film uit, eveneens onder de titel Skin. Deze 20 minuten durende film kennen echter maar weinig mensen, maar is zeker meer dan de moeite waard. De Academy vond dit ook. Zij gaven Skin dan ook de Oscar voor Best Live Action Short Film dat jaar.

De film gaat over een witte familie. In de eerste instantie lijkt het een leuk en gezellig gezin, maar al snel komen we erachter dat vader Jeffrey een Neo-Nazi is. Hij leert zijn zoon, Troy, dat kleuringen niet te vertrouwen zijn. Op een gegeven moment breekt de hel los en zullen de levens van behoorlijk veel mensen veranderen, voornamelijk vanwege Jeffreys opvoeding van Troy.

Cijfers
Helaas krijgen korte films niet altijd de aandacht die ze verdienen, maar de R-rated Skin is de 20 minuutjes wel zeker waard! De film doet denken aan American History X en ondanks het tamelijk lage budget ziet het er allemaal erg goed uit. Op Rotten Tomatoes is de audience score dan ook 96%.

Bekijk hieronder de trailer!NieuwsFilm