Wacht even! Jason Momoa (Aquaman) in beeld voor tweede DC-personage

Wacht even! Jason Momoa (Aquaman) in beeld voor tweede DC-personage

De 'Aquaman' wordt gelinkt aan 'Lobo'.

Jason Momoa speelt natuurlijk al een uiterst belangrijke rol in het DCEU, namelijk Aquaman, maar misschien zit er wel meer in voor de spierbundel. Het gerucht dat nu de ronde doet is dat hij ook de rol van Lobo op zich gaat nemen!

Er is nog niks bevestigd, maar er wordt wel veel gesproken over Lobo. James Gunn, de geliefde regisseur maar nu eveneens een van de grote bazen van DC, deelde recentelijk een kiekje van Lobo op sociale media, waardoor de nodige fans denken dat de antiheld nu ook zijn eigen film gaat krijgen.

Verhaal
Lobo werd in 1983 bedacht door Roger Slifer en Keith Giffen en maakte zijn debuut in Omega Men #3. Lobo, een alien van de planeet Czarnia, die werkt als een interplanetaire huursoldaat, was in het begin niet zo heel populair.

De schrijvers besloten begin jaren '90 iets nieuws te proberen en maakte Lobo een stuk duisterder, à la Cable, Wolverine en Punisher. Dit vonden de fans geweldig en in een keer werd hij een groot succes. Nu wordt er dus gesproken over een film.

Momoa
Nu dat Gunn er ook over begint, werd Momoa hier recentelijk naar gevraagd en of hij de rol op zich zou willen nemen. Zijn antwoord was als volgt: "Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een grote stripboek-fan ben, maar Lobo is echt mijn favoriet. Ik wilde altijd meteen elke nieuwe Lobo comic bemachtigen en ik heb ze allemaal!"

De vraag is nu natuurlijk, kan Momoa zowel Aquaman en Lobo tegelijkertijd spelen? Hoewel die kans tamelijk klein lijkt, is Warner Bros. wel begonnen met andere superheldenfilms die zich buiten het DCEU afspelen. Denk bijvoorbeeld maar aan The Batman en Joker, beide donkere en duistere films, iets dat zich perfect zou lenen voor Lobo.

Het is dus zeker niet onmogelijk. Gezien de populariteit van de antiheld en het feit dat er op dit moment behoorlijk veel over gesproken wordt, zal meer nieuws ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair