Alec Baldwin maakt rare sprong na dodelijk schietincident op set 'Rust'

De acteur zegt dat hij niet schuldig is, maar weet wie het wel zijn.

Vorig jaar gebeurde er een zeer tragisch ongeluk op de set van de western Rust. Hoofdrolspeler Alec Baldwin vuurde een pistool af en raakte niet alleen de regisseur, Joel Souza, maar ook cameravrouw Halyna Hutchins. Laatstgenoemde kwam zelfs om het leven. Baldwin weet wiens schuld dat is.

Hoewel sommige mensen Baldwin verantwoordelijk houden, aangezien hij met het wapen rondliep, heeft de acteur altijd gezegd dat hij de trekker niet heeft overgehaald. Bovendien dacht hij dat het pistool geladen was met losse patronen en het dus totaal niet gevaarlijk was. Helaas bleek dit niet het geval te zijn.

Aanklacht
Eerder dit jaar klaagde Mamie Mitchell, die het script verzorgt voor Rust, nog Baldwin en een handjevol andere mensen aan. Volgens Mitchell moet Baldwin verantwoordelijk gehouden worden voor de dood van Hutchins. Baldwin klaagt nu op zijn beurt weer andere mensen aan.

In een gerechtelijk document schrijft Baldwin dat het de schuld is van de volgende personen: wapenexpert Hannah Gutierez-Reed, die het wapen niet grondig gecontroleerd zou hebben; assistent directeur Dave Halls, die Baldwin het pistool gaf en beweerde dat het veilig was; Sarah Zachry, verantwoordelijk voor alle rekwisieten en Seth Kennedy, verantwoordelijk voor de wapens en ammunutie.

Onderzoek
In de brief van Baldwins advocaten staat o.a.: "Deze tragedie vond plaats omdat er echte munitie in een pistool werd geladen, dat vervolgens niet zorgvuldig gecontroleerd werd. Alec Baldwin kreeg echter te horen dat het veilig was".

Het onderzoek loopt nog steeds. Wel kwam de staat van New Mexico erachter dat de makers van Rust het niet zo nauw namen met de veiligheidsprotocollen. Meerdere boetes werden al uitgedeeld, maar er zal ongetwijfeld nog meer volgen.

Toch nog?
Het is wel enigszins verbazingwekkend dat de film alsnog afgemaakt zal worden. Hutchins echtgenoot is sinds de dood van zijn vrouw betrokken bij het project en wil haar laatste project afmaken om haar zo te eren en de pagina om te kunnen slaan. Iedereen blijft elkaar echter beschuldigen. De productie van Rust zal naar verwachting in januari 2023 worden hervat, maar de vraag is of dit er nu nog wel van gaat komen...

NieuwsFilm

meest populair