Ongelofelijke Rotten Tomatoes score voor Steven Spielbergs 'The Fabelsmans'

De cijfers zijn tot nu toe ongelofelijk hoog!

Wouter Drummen 14 november 2022 22:30 in Algemeen
Steven Spielberg is inmiddels alweer 75 jaar oud, maar de legendarische filmmaker is het regisseren nog lang niet verleerd. Hoewel wij nog enkele maanden zullen moeten wachten op zijn The Fabelmans, hebben sommige 'geluksvogels' deze al mogen bewonderen. De eerste cijfers en recensies zijn zeer veelbelovend!

De regisseur heeft in zijn decennia lange carrière al heel wat pareltjes afgeleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Schindler's List en E.T. en, om er maar een paar te noemen. Deze films werden steengoed onthaald, maar The Fabelmans behoort hier (tot nu toe) ook bij.

Rotten Tomatoes
Op de bekende website Rotten Tomatoes scoort de film namelijk ijzersterk. De 'tomatometer', dus de recensies van de filmcritici, staat op dit moment op een prachtige 95% na bijna 100 reviews en is dus 'certified fresh'. De audience score is bijna hetzelfde, namelijk 94%.

Dit betekent dat The Fabelmans op dit moment in de top 10 beste films van Spielberg staat, als we ons houden aan de Rotten Tomatoes scores. Om precies te zijn, staat de film op de zevende positie, tussen Saving Private Ryan en Close Encounters of the Third Kind in.

Nog even wachten
The Fabelmans scoort op dit moment dus beter dan klassiekers als Jurassic Park en Indiana Jones and the Last Crusade maar eveneens sterker dan recente films als Bridge of Spies en The Post.

Niet zo heel gek dus, dat de film wordt gezien als een van de grote Oscarkanshebbers. Helaas komt de film pas in februari uit in de Nederlandse bioscopen. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de trailer, die je hieronder kan bekijken.NieuwsFilm