'Avatar: The Way of Water' doet een belangrijke oproep

Disney gaat geld inzamelen voor het goede doel.

Disney heeft in aanloop naar de release van Avatar: The Way of Water een bijzondere actie gelanceerd. De studio gaat namelijk geld doneren aan een goed doel en het is aan de fans om te bepalen hoeveel.

Bekijk de afbeelding
Disney heeft een website gelanceerd waarop fans een eigen onderwaterwezen kunnen maken. Voor ieder wezen dat tussen nu en 31 december wordt gemaakt, zal Disney 5 dollar overmaken naar The Nature Conservancy. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van de natuur.

Belangrijke actie
In een video kondigen de sterren uit The Way of Water de inzamelingsactie aan. "Onze film dompelt het publiek onder in de wonderen van het rif, waar men een nieuwe oceaanstam en een reeks waterwezens zal ontmoeten", begint Sigourney Weaver.

Sam Worthington vervolgt: "De wereld van Avatar wordt vergroot en stelt ons in staat om de schoonheid van de verschillende ecosystemen op onze eigen aarde meer te waarderen".

"Onze oceanen bedekken zeventig procent van onze planeet en bevatten een rijke hoeveelheid levensvormen", zegt Zoe Saldaña vervolgens. "Deze vormen een ongekende kracht in de manier waarop we onze levens vormen".

Jack Champion benadrukt het belang van deze actie. "Als we niet significant ingrijpen, dreigt meer dan helft van al het onderwaterleven uit te sterven voor het eind van deze eeuw", waarschuwt hij.



Meer informatie over deze even toffe als belangrijke actie kun je hier vinden.

NieuwsFilm

meest populair