Nieuwe fantasyfilm op Disney+ scoort half zo goed als het origineel

Nieuwe fantasyfilm op Disney+ scoort half zo goed als het origineel

Het heeft zelfs te weinig recensies voor een score op Rotten Tomatoes

In 2007 kwam de sprookjes/komedie film Enchanted uit. Nu, 15 jaar later staat eindelijk het langverwachte vervolg op Disney+, Disenchanted. Nu lijken de scores ten opzichte van de eerste wel een beetje tegen te vallen.

Toen Enchanted uitkwam werd het goed ontvangen. Met een tomato score van 93 procent en een publieks score van 80 heeft het de lat hoog gelegd voor het vervolg. Het ziet er dan ook naar uit dat Disenchanted een stuk minder wordt ontvangen. Dit kan mede komen door de afwezigheid van de film in de bioscopen. Waar de eerste daar wel gewoon te zien was, kun je Disenchanted alleen maar op Disney+ zien.

slechte scores disenchanted
De scores van Disenchanted zijn nog niet eens half zo goed als het eerste deel. Ze krijgen op Rotten Tomatoes maar 45 procent. Nu kan er door de manier van beoordelen van Rotten Tomatoes wat ongelijkheid in de scores komen. Als je naar de echte beoordeling van de films kijkt, krijgt Disenchanted een 5.5 en Enchanted een 7.3. Nog steeds is dit een groot verschil.

Disenchanted niet heel populair
Waar Enchanted maar liefst 250,000 publiekelijke recensies heeft, heeft Disenchanted er tot nu toe nog maar 50. Dit is zelfs te weinig om een publieks score te krijgen. Dat Disenchanted minder recensies heeft komt natuurlijk ook door de strategie van Disney+. Toch staat de film al een aantal dagen op Disney.

We zullen vanzelf zien wat het publiek ervan vindt. Wel is het waarschijnlijk zeker dat Enchanted de betere blijft.

NieuwsFilm

meest populair