'Mad Max: Furiosa' was "bloederig en vies" voor topactrice Anya Taylor-Joy

'Mad Max: Furiosa' was "bloederig en vies" voor topactrice Anya Taylor-Joy

Mad Max: Furiosa verschijnt op 24 mei 2024.

Mad Max: Fury Road krijgt in 2024 een prequel genaamd Mad Max: Furiosa, met als hoofdrolspeler Anya Taylor-Joy (The Queens Gambit).

Taylor-Joy heeft Mad Max: Furiosa opgenomen na haar rol in The Menu. Haar The Menu -collega Nicholas Hoult, zelf te zien in Fury Road, heeft haar tussen het filmen in, aardig wat advies gegeven voor het filmen van Mad Max: Furiosa.

Zo vertelde ze in een interview dat Hoult haar ongelooflijk veel steunde. "We zijn zulke goede vrienden en zijn steun was er vaak, zo van: je kunt het, het komt goed en je hebt het in je om ermee om te gaan."

Een geweldig vies verhaal
De rol is voor Taylor-Joy een levensveranderende ervaring, maar ze houdt van films waar ze niet de prima donna speelt en met bloed om mag gaan. "Het is de vieste en bloederigste film waarin ik tot nu heb gespeeld. Ik voel me bij dit soort films het meest comfortabel."

Wat gebeurt er in Mad Max: Furiosa?
Mad Max: Furiosa gaat over Furiosa die wordt weggehaald uit de 'Green Place of Many Mothers'. Hierdoor valt ze in de handen van Dementus, gespeeld door Chris Hemsworth. Het verhaal speelt zich af in de woestijnen waar tirannen strijden om dominantie. Furiosa moet veel doorstaan om te overleven terwijl ze haar weg terug naar huis probeert te vinden.

NieuwsFilm

meest populair