Chris Hemsworth: "Ik zal vanaf nu veel minder gaan acteren"

De geliefde acteur wil kunnen genieten van zijn familie, nu dat nog kan.

Wouter Drummen 21 november 2022 13:01 in Algemeen
Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Chris Hemsworth. De geliefde acteur kreeg namelijk te horen dat hij acht tot tien keer grotere kans om op latere leeftijd de ziekte van Alzheimer te krijgen. Mede hierdoor zegt hij dat hij minder gaat acteren.

Door deze onthullingen is hij meer gaan nadenken over het leven en de dood. Nu heeft hij besloten zijn acteercarriere, op z'n minst voorlopig, op een lager pitje te zetten zodat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn familie.

Drukke agenda
Hemsworth zit namelijk niet bepaald stil. Zo speelt hij natuurlijk al jarenlang Thor in het MCU, maar werkt hij ook aan andere blockbusters zoals de Mad Max: Fury Road-sequel Furiosa en Extraction 2. De opnames van beide films zijn echter afgerond. Nu wil hij het dan ook rustig aan gaan doen.

Zo zegt hij: "Ik doe nog de promotie voor mijn nieuwe Disney+ serie 'Limitless' en dan ga ik naar huis. Tijdens de opnames dacht ik in een keer: "Mijn kinderen worden alsmaar ouder, zij groeien op zonder mij want ik maak film na film". Voordat je het doorhebt, zijn ze 18 en gaan ze het huis uit. Ik wil hun jeugd niet missen".

Rust
Hemsworth vervolgt: "Dat deed me wel echt wat. De opnames van de show zitten erop, maar ik maak de reclamecampagne af en dan ga ik naar huis. Ik ga een lange tijd vrij nemen en het leven vereenvoudigen. Ik wil gewoon tijd doorbrengen met mijn kinderen en mijn vrouw".

Hemsworth en zijn vrouw, Elsa Pataky, hebben drie kinderen: India (10) en de tweeling Sasha en Tristan (8). Het is vooralsnog onbekend wanneer de acteur terugkeert, al weten we wel dat hij werkt aan de Hulk Hogan-biopic. Verder is zijn agenda behoorlijk leeg en dat zal dus nog wel een tijdje zo blijven.

NieuwsFilm