James Cameron en studiobaas ruziën over speelduur 'Avatar: The Way of Water'

De regisseur was er niet van gediend toen hem werd verteld dat de blockbuster ingekort moest worden.

Wouter Drummen 23 november 2022 20:30 in Algemeen
Er is de laatste tijd veel te doen over Avatar: The Way of Water. Heel erg gek is dit niet, aangezien de mega-blockbuster eindelijk volgende maand te zien zal zijn. Waar voor je geld krijg je sowieso, want de film duurt maar liefst meer dan 3 uur. Toch moest regisseur James Cameron hiervoor vechten.

Ondanks het feit dat Cameron al decennialang een van de beste filmmakers is, bemoeien studio's en producenten zich ook af en toe met zijn projecten. Voor The Way of Water was dit niet anders, maar hier was Cameron niet van gediend.

Ruzie
Tijdens een recent interview zegt Cameron dat een leidinggevend figuur bij een grote studio (die niet bij naam genoemd wordt) kwam melden dat het vervolg korter gemaakt moest worden. Hier was de regisseur het absoluut niet mee eens en dat liet hij ook duidelijk merken.

Zo zegt Cameron: "Ik liet hem weten dat ik me nooit bemoei met de zaken van anderen. Ik zei: "Deze film gaat f*cking veel verdienen en wanneer dat het geval is, kan je de film 'niet meer lief hebben'. Dat kan alleen vandaag, dus kom niet meer naar me toe wanneer de film een groot succes is!""

Antwoord
Cameron vervolgt: "Daar bleef het niet bij. Ik ging nog verder: "Kom niet terug wanneer de film enorm scoort om me dan complimenten te geven of om dan te zeggen 'Kijk hoe goed wij het gedaan hebben'. Dat kan dan niet meer". Toen ging hij volledig door het lint en begon hij mij uit te schelden. Ik antwoordde toen met: "Get the f*ck out of my office". Daar is het bij gebleven".

NieuwsFilm