'De 'Star Wars'-flop 'Solo' moet een vervolg krijgen'

Schrijver Jonathan Kasdan vindt van wel.

Wouter Drummen 24 november 2022 13:32 in Algemeen
Disney brengt de laatste jaren de nodige Star Wars-films (en series) uit, maar ze worden niet allemaal even goed onthaald. Het 'Huis van de Muis' had ook meer verwacht van Solo: A Star Wars Story. Toch wordt er nu gesproken over een eventueel vervolg.

Solo gaat over een jonge Han Solo. Harrison Ford moest dus het stokje overgeven aan Alden Ehrenreich. De rest van de cast mag er echter ook zijn. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson en Thandiwe Newton. Helaas wist de blockbuster niet te overtuigen...

Teleurstellende cijfers
Solo was een peperduur project. De film had maar liefst een prijskaartje van 275 à 300 miljoen dollar maar bracht nog geen 400 miljoen dollar op, waardoor er dus flink verlies werd geleden. Ook scoort de blockbuster niet overal even goed. Op Rotten Tomatoes scoort de film bijvoorbeeld maar 69%.

Toch wil Jonathan Kasdan, de schrijver van het eerste deel, dat er nog een vervolg komt. Tijdens een recent interview laat hij weten dat het nog steeds mogelijk is dat er een sequel verschijnt, die beter zou kunnen zijn dan het origineel.

Reactie
Zo zegt Kasdan: "Ik denk dat een 'Solo 2' geweldig zou kunnen uitpakken. Er zijn nog zoveel verschillende interessante personages waar we mee kunnen werken. In het eerste deel zien we eigenlijk hoe Alden het stokje overneemt".

"Hij deed zijn uiterste best om het personage zijn eigen te maken, maar ik denk dat als hij terugkeert dan veel relaxter is en zo ook meer lol zou kunnen hebben. Dus ja, ik zie hem maar wat graag opnieuw!"

Zie het interview met Kasdan hieronder.Of het ervan komt, dat is nog maar de vraag. Disney rondde de Skywalker-saga af met de laatste trilogie en wil zich nu gaan focussen op nieuwe verhalen. Lando Calrissian (Glover) krijgt wel zijn eigen Disney+ serie. Als dit een succes wordt, maakt Ehrenreich misschien nog wel een kans.

NieuwsFilm