Moet de Nederlandse acteur Thijs Romer straks de bak in?

Er lopen meerdere serieuze aanklachten.

Wouter Drummen 25 november 2022 14:52 in Algemeen
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Nederlandse acteur Thijs Römer strafrechtelijk vervolgen, voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens het OM gaat het om online zedendelicten met minderjarigen.

Een woordvoerder van het OM zegt dat de minderjarigen destijds tussen de 14 en 16 jaar oud zouden zijn geweest. Er liggen dan ook maar liefst 3 aangiftes van online zedendelicten tegen de acteur. Romer, o.a. bekend van 06/05 en Weemoedt, sprak in mei dit jaar de beschuldigingen nog tegen. Hij postte toen de onderstaande berichten.Gevolgen
De woordvoerder van het OM zegt dat Römer niet per direct wordt aangehouden. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is pas volgend jaar. Dan wordt duidelijk van welke strafbare feiten hij precies wordt verdacht. Mocht dit allemaal echt gebeurd zijn, dan kan de acteur jarenlang de gevangenis in gaan.

Römer kwam eerder dit jaar in opspraak, toen een 20-jarige vrouw hem via Twitter beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen zij enkel 14 was. De vrouw zei toen nog dat de acteur haar vroeg voor naaktfoto's en hier een handtekening terug voor zou krijgen. Ook beweert zij dat Römer "geile audio-berichtjes" van haar wilde krijgen, zodat hij kon klaarkomen.

Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm