'Weird Al' Yankovic kreeg geen toestemming voor een 'Harry Potter'-parodie

Dit had mogelijk een meesterwerk kunnen worden.

Brendan Mc Dade 26 november 2022 15:34 in Algemeen
'Weird Al' Yankovic staat de laatste tijd met Weird: The Al Yankovic Story weer in het middelpunt van de belangstelling. In zijn lange carrière heeft hij allerlei soorten parodieën gemaakt. Toch zijn er een aantal werken die hij helaas aan zich voorbij moest laten gaan.

Het is van Yankovic bekend dat hij voordat hij een parodie maakt altijd toestemming vraagt aan de oorspronkelijke maker. Hierdoor heeft hij onder andere een fenomenale heruitvoering van Gangsta's Paradise en de Star Wars-tune kunnen uitbrengen.

Geen gehoor
Zo kwam hij ook op het idee om de bekende Hedwig's Theme te parodiëren. Hier kreeg hij echter helaas geen toestemming voor. Dat is opvallend gezien het feit dat Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe hem vertolkt in zijn nieuwe biopic.

Yankovic zegt in een interview met The Hollywood Reporter over de afwijzing het volgende: "Soms als je te maken hebt met grote franchises en je ​​toestemming vraagt zijn er zoveel mensen die nee kunnen zeggen en dat doen ze meestal ook."

Fan
Toch heeft de Like a Surgeon-zanger geen afkeer voor Harry Potter ontwikkeld. Hij maakte zelfs de grap dat zijn nieuwe biopic door de betrokkenheid van Radcliffe zijn favoriete uit de hele reeks was.NieuwsFilm