Greta Gerwig: "Ik ben bang dat 'Barbie' misschien wel einde van mijn carrière betekent"

Toch gaat de regisseuse deze 'challenge' graag aan.

Wouter Drummen 26 november 2022 22:30 in Algemeen
Regisseuse Greta Gerwig wist hoge ogen te gooien met films als Lady Bird en Little Women, maar gaat nu eens voor iets heel anders met haar Barbie-blockbuster. Hoewel ze er veel zin in heeft, was ze wel bang dat dit project wel eens het einde zou kunnen zijn van haar veelbelovende carrière.

De geliefde filmmaker was recentelijk te gast bij een podcast, waar ze het volgende te zeggen had: "Ik vond het eerlijk gezegd heel eng. Ik wist niet wat er ging gebeuren. Ik voelde me een beetje duizelig toen ik aan het script begon. Wat ga je maken? Waar gaat het verhaal over?"

Team
Ondanks het feit dat Gerwig het script schreef met haar man Noah Baumbach, eveneens een regisseur (bekend van o.a. Marriage Story) en over een zeer sterke cast beschikt (Margot Robbie als Barbie, Ryan Gosling als Ken en nog veel meer) maakte ze zich toch zorgen, maar ergens trekt haar dit ook aan.

Zo vervolgt ze: "Ik vind het tegelijkertijd ook interessant om te werken aan iets dat je bang maakt. Vaak als ik denk: "Dit zou wel eens het einde van mijn carrière kunnen betekenen", dan ga ik die uitdaging juist aan. Meestal wordt dit dan juist je beste werk, dus hopelijk is dat nu weer het geval!"

In de zomer van 2023 zullen we erachter komen of Gerwig weet te overtuigen met Barbie!

NieuwsFilm