De nieuwste Disney-film blijkt nu al een grote flop

Strange World maakt zwakke start.

Bram de Groot 27 november 2022 22:30 in Algemeen
Disney heeft met Black Panther: Wakanda Forever en het aanstaande Avatar: The Way of Water twee grote blockbusters zo aan het einde van 2022. Een derde grote film lijkt echter flink te gaan floppen.

Het gaat dan over de grote animatiefilm Strange World die deze week in heel wat landen in première gaat. In de States is de animatiefilm heel zwak gestart.

Het $130-180 miljoen kostende project gaat volgens Deadline in het eerste weekend in de States gaan uitkomen op een omzet onder de $20 miljoen en dat is uiteraard te laag voor de originele animatiefilm van Disney.

Redelijk ontvangen: Strange World
De animatiefilm komt van regisseur Don Hall (Vaiana, Raya and the Last Dragon) en wordt redelijk ontvangen, gezien de 73 procent op Rotten Tomatoes. Het publiek is iets minder enthousiast: 60 procent.


Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens.NieuwsFilm