Disney's nieuwste film gaat misschien wel $147 miljoen verlies lijden

'Strange World' is niet echt een succes...

Wouter Drummen 28 november 2022 20:30 in Algemeen
Disney zal natuurlijk dolblij zijn met het feit dat Black Panther: Wakanda Forever een groot succes is. Toch worden niet alle recente films van het 'Huis van de Muis' even goed onthaald...

Hoewel het Black Panther-vervolg dus blijft scoren, kan niet hetzelfde gezegd worden van de animatiefilm Strange World. Ter vergelijking: voor Thanksgiving bracht Wakanda Forever alleen al in Amerika 64 miljoen dollar op. Strange World haalde nog geen 19 miljoen dollar op.

Wereldwijd
Niet alleen in de Verenigde Staten zijn de cijfers teleurstellend. Wereldwijd weet de film ook niet te overtuigen, aangezien de teller pas op 28 miljoen dollar staat. Dit is een rampzalig begin voor een film die meer dan 135 miljoen dollar gekost heeft...

Ook de recensies vallen tegen. Op Rotten Tomatoes krijgt Strange World nog een tamelijk nette 74%, maar bioscoopgangers geven de film maar 61%. Het lijkt dan ook niet meer veel te worden voor de film, waardoor Deadline gokt dat Disney ongeveer 147 miljoen dollar verlies zal lijden.

Nieuwe Bob
Jarenlang werd Disney succesvol gemanaged door Bob Iger, maar hij vertrok in 2020. Hij werd vervangen door zijn naamgenoot, Bob Chapek, maar na twee ietwat mindere jaren keerde Iger toch terug.

Het gerucht dat de ronde doet is dat Iger een voorstaander van bioscoopfilms is. Hij wil dan blijkbaar ook meer in de cinema uitbrengen en ietwat minder focussen op Disney+. Toch is het opvallend dat Strange World nu werd uitgebracht, terwijl de concurrentie moordend is en animatiefilms nog niet al te best scoren.

Weet de onderstaande trailer van Strange World jou wel te overtuigen?NieuwsFilm