Hoe lang moeten we nog wachten op 'Knives Out 3'?

Regisseur Rian Johnson en producent Ram Bergman laten zich erover uit.

Wouter Drummen 29 november 2022 12:38 in Algemeen
De nodige filmfanaten kunnen niet wachten op het Knives Out-vervolg Glass Onion. Het origineel werd al goed onthaald, maar het vervolg schijnt volgens sommige critici nóg beter te zijn. Hoewel de sequel nog moet uitkomen, wordt er nu al weer gesproken over een derde deel.

Daniel Craig mag dan wel gestopt zijn als James Bond, de acteur lijkt de komende jaren zoet te zijn met Benoit Blanc, het personage dat hij speelt in de Knives Out-films. Het eerste deel werd goed onthaald, waardoor Netflix regisseur Rian Johnson meteen een lucratief contract aanbood om de sequels voor de streamingdienst te maken.

Toekomst
De filmmaker ging hier mee akkoord, waardoor de vervolgen op Netflix zullen komen te staan (al komen ze wel eerst even kort in de bioscopen uit). Glass Onion zal niet meer al te lang op zich laten wachten, maar hoe zit het nu met het derde deel?

Tijdens een recent interview liet producent Ram Bergman zich erover uit: "Dat is een goede vraag. Rian had al jarenlang het idee voor 'Knives Out' in zijn hoofd zitten, maar begon het pas in januari te schrijven. In oktober begonnen de opnames, dus het ging in een keer héél snel!"

Anders
Zo vervolgt Bergman: "Het ging er echter anders aan toe voor het vervolg. Hij wist niet precies wat hij ging maken, maar begon toch iets te schrijven. Hier deed hij opnieuw 9 à 12 maanden over en toen konden we weer beginnen."

"Wat ik kan zeggen is dat hij erg gemotiveerd is en in een korte tijd een geweldig verhaal kan schrijven, maar we zien wel hoe het gaat. De druk is groot en hij wil wederom een sterke film leveren, dus misschien wil hij er wel langer de tijd voor nemen. We zullen moeten afwachten!"

Johnson
Johnson liet zich er zelf ook over uit: "Oh God, dat is lastig te zeggen... Ik ben nog niet aan het script van 'Knives Out 3' begonnen. Ik moet eerst eens uitvogelen waar het volgende Benoit Blanc avontuur over zal gaan, hoe het heet, wat er gebeurd en waar het plaats vindt. Dus ik heb nog meer dan genoeg werk. Ik wil mezelf dan ook geen 'deadline' geven".

NieuwsFilm