Waarom Professor X-acteur James McAvoy teleurgesteld is in 'X-Men'

Hij heeft een duidelijke mening over zijn personage.

Brendan Mc Dade 30 november 2022 22:30 in Algemeen
In een artikel dat gisteren op deze site verscheen werd duidelijk dat James McAvoy waarschijnlijk niet meer als Professor X zal optreden. Hij is bij de meeste mensen niet de eerste acteur die in hen opkomt als ze over dit personage denken. Velen zien natuurlijk gelijk Patrick Stewart in deze iconische rol. Dat is echter niet de reden dat McAvoy niet meer geïntereseerd is in het vertolken van de mutant-leider.

In een interview met GQ geeft hij aan: "Ik zeg heel snel: 'Nee ik ben klaar.' Of 'ik maak mij niet zo druk om terug te komen.' Ik moet toch vooruit blijven denken." Maar ook inhoudelijk beviel hem het een en ander niet aan het personage.

Kritiek
De Schotse acteur vond dat voornamelijk de relatie tussen Professor X en Magneto, gespeeld door Michael Fassbender, niet helemaal uit de verf kwam.

"Mijn grootste kritiek op wat we in de vier films hebben gedaan, was dat we na de eerste film geen gebruik meer maakten van de relatie tussen Professor X en Magneto, die echt de ruggengraat vormde van de eerste film."

Pluspunt
Toch kijkt hij met plezier terug op de films: "Het was een van de meest positieve ervaringen die ik heb gehad met een studio. Ik zie ze echt niet gewoon als geldoptredens. Days of Future Past vind ik een van de betere films waarin ik betrokken ben geweest."NieuwsFilm