'Die Hard' en 'Top Gun'-ster Clarence Gilyard Jr. overleden

De acteur werd maar 66.

Wouter Drummen 30 november 2022 16:07 in Algemeen
De Amerikaanse acteur Clarence Gilyard is maandag onverwachts overleden. De acteur, voornamelijk bekend om actiefilms als Die Hard en Top Gun, overleed op 66-jarige leeftijd.

De University of Nevada, waar Gilyard film- en theatherdocent was, kwam als eerste met het tragische nieuws. De laatste jaren was Gilyard voornamelijk veel bezig met het geven van les, maar hij heeft een hele indrukwekkende carrière achter de rug.

Films
Zo was hij ook te zien in Walker, Matlock en Texas Ranger. Niet alleen vanwege zijn imposante CV, maar ook omdat hij een geweldige leraar was, keken alle studenten naar hem op. Zo zegt de universiteit: "Onze studenten waren altijd diep door hem geïnspireerd. Hij had veel talenten en stond op de universiteit bekend door zijn toewijding bij het lesgeven"

Hoewel Gilyard de laatste jaren minder was te zien in films en series, heeft hij toch maar liefst 30 jaar gewerkt als acteur. Hij laat zijn vrouw Elena en zes kinderen achter. Zie het volledige bericht van de universiteit hieronder.NieuwsFilm