Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Bong Joon-ho heeft meer moois gemaakt dan alleen maar 'Parasite'!

Bong Joon-ho werd dankzij Parasite wereldberoemd. De film werd gigantisch goed onthaald, deed het goed aan de box-office en won meerdere Oscars. Maar weinig mensen kennen zijn eerdere werk, maar dat is ook zeker meer dan de moeite waard. Al helemaal Memories of Murder.

In 2003 bracht Joon-ho zijn tweede film uit, genaamd Memories of Murder. Het verhaal is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tussen 1986 en 1991 maakt een seriemoordenaar in Zuid Korea behoorlijk veel vrouwelijke slachtoffers. De politie staat echter voor een raadsel. De moordenaar is niet te vinden, aangezien hij geen enkel spoor achterlaat en ongrijpbaar is. Of zal hij toch ergens een fout begaan?

Bekijk de trailer hieronder.



Ontvangst
Memories of Murder werd sterk onthaald, maar helaas kan de film geen box-office succes genoemd worden. De film kost 'maar' 2,8 miljoen dollar om gemaakt te worden, maar bracht nog niet eens de helft hiervan op. Lang was dit pareltje dan ook niet in de bioscopen te zien...

Wel won de film gigantisch veel prijzen en wordt deze vandaag de dag gezien als een van de beste Zuid Koreaanse films aller tijden. Ook op alle filmwebsites scoort de film enorm hoge cijfers, zoals o.a. op Rotten Tomatoes met maar liefst 95%! Quentin Tarantino noemde het zelfs een van de beste films die hij ooit heeft gezien.

Interesse? De film staat op verschillende streamingdiensten, zoals o.a. VUDU, Hulu en Apple TV. JustWatch geeft je sowieso veel opties, zoals dat hier te zien is.

NieuwsFilm

meest populair